Vuohitila

Vatajanrannan tilaa isännöivät Jaakko ja Anna-Kaisa Niemi. Tilanjatkajiksi on kasvamassa 3 poikaa: Nuutti (2006), Veikko (2008) ja Paavo (2011). Tila on Jaakon kotitila.

Vatajanrannan tilalla on vuohenmaidontuotanto aloitettu sukupolvenvaihdoksen myötä vuonna 2005. Ensimmäisiä vuohia lypsettiin arkkupakastimen päällä yksitellen, tuolloin toki maitoa ei vielä toimitettu meijeriin. Nyt lypsy tapahtuu 50 kutun erissä lypsyasemalla ja käytössä on 12 lypsimet.
Tilalla on vajaa 250 lypsykuttua ja noin 100 nuorvuohta ja kiliä sekä 4 työpukkia. Vuohet muuttivat kesällä 2009 uuteen kuttulaan Lohiluomalle. Maito toimitetaan naapuripitäjään Juustoporttiin jalostettavaksi.

Vuohien hyvinvointi ja puhdas ruoka ovat laadukkaan maidon lähtökohdat. Ja laadukkaat tuotteethan valmistetaan puhtaasta ja tuoreesta vuohenmaidosta.

Tilalla aloitettiin laajennus 2014, nuoret vuohet ja pukit saavat oman pihattorakennuksen ja meijerille rakennetaan uudet toimivat ja asianmukaiset tilat.

Vatajanrannan Vuohitilan omat tuotteet valmistaa Lohiluoman Pienmeijeri Oy, jonka Anna-Kaisa ja Jaakko omistavat. Eli jatkojalotus on irrotettu maataloudesta omaksi yrityksekseen. Jatkojalostus on pääasiassa Anna-Kaisan työtä.